Typisch Monique

Een manier van leven en werken vinden die bij mij past. Dat was mijn doel toen ik in mei 2016 plannen maakte om te starten als zelfstandig ondernemer. 

 

Ik wilde werk doen waar ik veel plezier in heb, de vrijheid hebben om mijn dagen flexibel in te delen en bij voorkeur niet gebonden zijn aan een vaste locatie.

 


Al snel kwam ik uit bij werken als virtueel assistent (VA). Dat voldeed aan al mijn wensen en het bleek ook écht bij mij te passen. Inmiddels werk ik ook wel eens bij een klant op locatie, maar met de meeste van mijn klanten werk ik echt virtueel (op afstand) samen.

 

Vóórdat ik als ondernemer begon heb ik jarenlang in loondienst gewerkt. Sales, marketing, HR & administratie. In de reiswereld, voedingsmiddelen & arbeidsbemiddeling. Ik heb mijzelf breed ontwikkeld, in diverse branches en op die manier mijn rugzak gevuld met zaken die ook in het ondernemersleven zeer goed van pas komen.

 

Mijn klanten geven vaak aan dat ze de samenwerking met mij waardevol vinden. Ze ervaren rust, voelen zich niet meer zo alleen in hun bedrijf en vinden het fijn dat ik help om meer structuur aan te brengen. "Ontzorgen in het kwadraat" is hoe een van mijn klanten mijn ondersteuning noemt.

 

Ook het feit dat ze de dingen die ik voor hen doe ook écht kunnen loslaten vinden mijn klanten heel prettig. Ze kunnen erop vertrouwen dat het gebeurt als ze bepaalde zaken/taken aan mij uit handen geven.

 

Ik ben zakelijk, maar heb altijd ook oog voor de mens. Ik houd overzicht en kan goed met deadlines omgaan. En ik ben een échte doener. Plannen maken? Yessss! Maar de uitvoering is evenzo belangrijk.


 

  • Een geboren Friezin die sinds oktober 1992 toerist is in Zuid-Limburg. Zoals Fryslân in het uiterste noorden ligt en Limburg in het uiterste zuiden van Nederland, zo ben ik ook een mens van uitersten. Hart werken (nee, dat is geen typefout 😉) of lekker lui zijn; alles of niets; hard lachen versus heel serieus zijn; luxe hotel of simpel appartement; heel gezond eten of vette hap. That's me!
  • Ik ben dol op dolfijnen en herken er ook bepaalde dingen in van mijzelf. Zo is vrijheid belangrijk voor mij, heb ik sterk ontwikkelde zintuigen en voel ik stemmingen feilloos aan. Ik kan meedrijven met de stroming en ook al mijn energie gebruiken om er dwars tegenin te zwemmen.
  • Reizen doe ik erg graag en het liefst zorg ik dat ik in de buurt ben van zee & strand. Ik ben tenslotte niet voor niets aan de Waddenzee geboren 😀. Het liefst vertoef ik op een eiland, waarbij Ibiza mijn absolute favoriet is. 
  • In de lente ben ik geboren en in dat seizoen voel ik mij het meest thuis. Het seizoen waarin er gezaaid wordt (zowel letterlijk als figuurlijk), waarin de dagen langer worden en waarin er rust & ruimte komt om letterlijk en figuurlijk weer naar buiten te keren. Ik voel in de lente ook écht de energie om nieuwe ideeën te bedenken, zowel privé als in mijn business.
  • De term 'business rebel' is mij altijd bijgebleven en ik voel er een soort herkenning in. Niet altijd over de gebaande paden lopen, de dingen op mijn manier doen en soms ook alle regels aan mijn laars lappen. 
  • In mijn vrije tijd lees ik graag (vooral thrillers), doe ik aan yoga en wandel ik bijna elke dag. Yoga helpt mij om in het nu te zijn, wandelen zorgt er bij mij voor dat er 'iets' in beweging komt. 
  • En wie mij kent weet dat ik een coffeelover ben (black, no sugar), maar ik houd ook van thee. In de ochtend een kopje rooibosthee (bij voorkeur op bed, gebracht door mijn lief nét nadat ik wakker geworden ben), in de middag kan ik genieten van (verse) gemberthee. En na vijven kan ik enorm genieten van een glaasje Chardonnay (en nee, niet iedere dag 😂).