Monique


 

De cirkel is rond

Mijn roots liggen in het waterrijke Friesland. Ik ben op 28 april 1972 geboren in Harlingen. Vanaf mijn 4e jaar volgden een aantal 'omzwervingen' door Nederland. Op mijn 16e belandde ik opnieuw in Harlingen, het stadje waar ik tot mijn 20e bleef wonen om er dan toch, vooralsnog, voorgoed te vertrekken. Wel keerde ik er terug om er mijn trouwdag te beleven. Nog steeds kom ik er geregeld om mijn familie te bezoeken.

 

Mijn pad naar volwassenheid

Als oudste dochter verliet ik als eerste het nest om uit te vliegen naar Zuid-Limburg.

In een tijd zonder internet en mobiele telefoon zegde ik 'gewoon' mijn baan op, stapte op de trein en vertrok. Ik ging samenwonen met mijn soulmate, wat kon mij nou gebeuren...

ik was al zo vaak verhuisd, ik kon mij goed aanpassen in een nieuwe omgeving.

 

Life goes on

En daar zat ik dan. Alleen. In Geleen. Ver weg van familie en vrienden. Gelukkig vond ik binnen 2 weken een baan als secretaresse. Een loopbaan van ruim 20 jaar volgde, waarin ik mij verder bekwaamde en ontwikkelde op het gebied van sales & marketing, administratie, management, coaching en hr support. Ik kreeg kansen en greep die telkens met beide handen aan. 

 

Net als voor ieder mens verloopt ook mijn levenspad met vallen en opstaan, zowel in mijn werk als privé. Ik noem verhuizingen, faillissement werkgever, promotie, burnout, overplaatsing, persoonlijk verlies, hernia, rouw en ontslag. Gebeurtenissen die mij vaak (heel) diep raakten. Gebeurtenissen die mij als mens verder gevormd hebben. 

 

Zoals een holistisch life coach het zo mooi voor en over mij verwoordde :

 

"Jouw levenspad is niet altijd even glad. Toch weet jij altijd jouw weg te vinden

door middel van je humor, liefde & creativiteit".

 

Ik las het, glimlachte en voelde mij vrij. De volledige tekst hangt als inspiratie boven mijn bureau. Dit raakte mij in mijn hart. 

 

Persoonlijke ontwikkeling

Jarenlang heb ik meer geleefd 'vanuit mijn hoofd' dan vanuit mijn hart. Vaak was ik juist hard voor mijzelf. Mijn gevoel negerend, terwijl ik in mijn diepste wezen juist een heel gevoelig mens ben. De periodes van (grote) tegenslag hebben gezorgd voor een grote stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ze hebben mij geholpen om anders naar mensen en anders naar het leven te kijken. Minder snel te oordelen. Meer te handelen vanuit mijn hart. Vanuit mijn gevoel. Mindfulness en Acceptance & Commitment Therapy (ACT) hebben in deze verandering een belangrijke rol gespeeld. 

Mijn persoonlijke levenswaarden

Graag wil ik werken (en leven) met gelijkgestemden.

Je hoeft natuurlijk niet op exact dezelfde manier in het leven staan als ik (liever niet zelfs, want elk mens is uniek), maar het is wel fijn als je je herkent in mijn kernwaarden.

De fundering onder het pad dat wij samen bewandelen zal daardoor steviger zijn: eerlijkheid | betrokkenheid | gelijkwaardigheid | vertrouwen | respect | plezier.

 

Wat anderen over mij zeggen

De mensen in mijn omgeving zien mij als iemand die : daadkrachtig en doelgericht handelt | goed kan luisteren | processen snel doorziet | goed kan focussen  | duidelijk communiceert en aan een half woord vaak genoeg heeft | zich goed kan inleven in een ander | oprecht, betrokken en attent is.

 

Tot slot

Er was laatst iemand in mijn directe omgeving die zei 'je weet nog niet half wat je een ander te bieden hebt'. Het was bedoeld als compliment. Jammer genoeg duurde het even voor ik dat ook zo voelde. Dat vertelde mij ook iets over mijn eigen kwetsbaarheid en onzekerheden. Want ja, ook ik ben in de eerste plaats mens. Misschien kunnen we een stukje van ons levenspad 'samen oplopen'?